Skip to main content
Skip table of contents

Digitaalinen Zoomaus

Kameranäkymässä on mahdollista digitaalisesti zoomata sisään tai ulos siitä valittua suorakulmiota. Valittu suorakulmio voi avautua näkymäkseen.

Digitaalinen zoom hiirellä

Alue zoomaus (vaihtonäppäin + hiiren vasen nappi)

Kun painat vaihtonäppäintä ja hiiren vasenta näppäintä, hiiren asentoon ilmestyy iso suorakulmio. Pitämällä hiiren vasenta painiketta alhaalla voi muuttaa suorakulmion alueen kokoa. Jos vaihtonäppäintä painetaan, kun vapautetaan hiiren vasen painike, suorakulmion alue zoomataan näkymän kokoon. Zoomattu näkymä palaa normaalille puolelle joko napsauttamalla hiiren oikeaa painiketta tai valitsemalla Palauta oletusasetukset-painike Näkymä-pudotusvalikosta.

Zoomaus (Hiiren oikea nappi ja hiiren rullaus)

Painamalla hiiren oikeaa painiketta näkymän päällä, näkymän päälle tulee zoomausristi. Zoomattua aluetta voidaan muuttaa liikuttamalla hiirtä, kun hiiren oikeaa painiketta painetaan. Hiiren vierittämistä voidaan sitten käyttää lähentämiseen ja loitontamiseen, kun hiiren painiketta painetaan. Nykyinen zoomattu näkymä pysyy näkyvissä, kun vapautat hiiren oikeanpuoleisen painikkeen. Kun painat oikeaa painiketta uudelleen, zoomaus voi jatkua. Napsauta hiiren oikealla painikkeella näkymää ja palauta näkymä normaalikokoon.

Digitaalinen zoomaus avattavalla Näkymä-painikkeella

 • Liikuta / suurenna

  • Avaa kuva-näkyvän zoomaustilan, jossa kuva-alueen suorakulmioiden kokoa ja sijaintia voidaan muuttaa. Näkymän oikean alakulman painikkeet avaa valitun suorakulmion uudeksi näkymäksi (Uusi), zoomaa suorakulmion aluetta tässä näkymässä (OK) tai peruuta zoomaus (Peruuta). Valitut uudet zoomausnäkymät voivat nähdä alkuperäisessä näkymässä katkoviivan suorakulmioita.

 • Palauta oletusasetukset

  • Palauttaa näkymän zoomauksen alkuperäiseen kokoon. Sama kuin hiiren oikean painikkeen painaminen näkymän päällä.

 • Automaattinen rajaust

  • Aseta/nollaa automaattinen rajaus tälle näkymälle

 • Liike-seuranta koko kuva-alalla

 • Seuraa liikettä suurennetulla alueella

JavaScript errors detected

Please note, these errors can depend on your browser setup.

If this problem persists, please contact our support.